Ford Aluminiumfälgar

Se unik och känn dig speciell med vårt program av aluminiumfälgar. Samtliga har designats för att matcha utseendet på den Ford du kör. Blanka, ändamålsenliga eller eleganta, valet är ditt! De tillverkas av de finaste materialen och har utstått långvariga tester för högsta säkerhet. Varje aluminiumfälg är röntgentestad för att avslöja eventuella defekter och dessutom kontrolleras lufttätheten. De finns dessutom i olika utseenden som mattborstad, silver, vit, svart, grå eller kromad.

Varför skall du välja Fords aluminiumfälgar?

Ford gör aluminiumfälgar till sina bilar och inte till andras. Vi behöver därför inte kompromissa i fråga om design eller kvalitet för att anpassa oss till en massa olika biltillverkares önskemål. Istället kan vi koncentrera oss på att göra aluminiumfälgar som passar perfekt till den bilmodell de är avsedda för.

Med stor marginal

Eftersom våra fälgar har konstruerats och tillverkats för en viss Fordmodell vet vi exakt vilka krav som gäller. Men vi gör fälgar som klarar kraven med stor marginal så de överträffar specifikationerna i fråga om styrka och säkerhet.

Testade och godkända

Fords aluminiumfälgar har i utveckling och produktion testats för att uppfylla kraven på hållbarhet och styrka. Det betyder att du kan vara säker på att de uppfyller Fords högt ställda kvalitetskrav och matchar tillverkningskvaliteten hos din Ford.

Enkel montering

Det är enkelt att montera Fords aluminiumfälgar eftersom fälgarna är konstruerade för bilmodellen. Det behövs inga anpassningar beroende av fälgstorlek eller däckstyp. Navkåpan och hjulmuttrarna är originaldelar och inga extra komponenter behövs. Detta innebär även att monteringen blir billigare. Du har också kvar garantin på bilen. Med fälgar från andra leverantörer kan garantin begränsas, eftersom modifieringar av bilen krävs för att kunna montera vissa fälgar.

Steg 1: Vetenskapligt genomtänkt konstruktion

Ford gör en grundläggande konstruktion för varje ny aluminiumfälg. Sedan beräknas de exakta specifikationerna som gäller för varje enskild bilmodell. Här används mycket noggranna vetenskapliga och matematiska metoder.

Steg 2: Utförande

När fälgen har specificerats gör teknikerna en kontroll av konstruktionen för den aktuella Fordmodellen. De stämmer även av mot planerade framtida modellförändringar. Denna kontroll tar med alla karossvarianter för att säkerställa att kraven på kvalitet och vägegenskaper uppfylls.

Steg 3: Testning

Innan levereras testas och röntgas alla fälgar för att upptäcka eventuella avvikelser, materialfel, läckor, obalans, samt för att säkerställa fälgarnas motståndskraft mot slag.

Steg 4: Provning av hållbarhet och styrka

Fords aluminiumfälgar genomgår också hårda prov på laboratoriet, med biaxiella laster. Tester görs för att simulera realistiska förhållanden som motsvarar 300 000 mils körning med skadad fälg. Sådant som kan inträffa vid påkörning av ex en trottoarkant. Under testets gång varieras last och hastighet och besvärliga manöversituationer simuleras. Minst tre fälgar måste få godkänt resultat innan den nya fälgen får gå vidare till tillverkning.

De som tillverkar fälgar för många olika bilar måste kompromissa. Men det behöver inte du göra.

Översikt Tillbehör

ÖVERSIKT TILLBEHÖR

View
ANSVARSFRISKRIVNING

© 2024 Ford Motor Company. ALL‑ELECTRIC EXPLORER®, B‑MAX®, BRONCO®, C‑MAX®, ECOSPORT®, EDGE®, FIESTA VAN®, FOCUS®, GALAXY®, KA+®, KA, KUGA®, MONDEO®, MUSTANG MACH‑E®, MUSTANG®, PUMA®, RANGER®, S‑MAX®, TOURNEO CONNECT®, TOURNEO COURIER®, TRANSIT CONNECT®, TRANSIT COURIER®, TRANSIT CUSTOM®, TRANSIT® är varumärken som tillhör Ford eller dess dotterbolag.

Fortlöpande utveckling är en del av Fords policy. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna i denna nätpublikation. Bilderna i publikationen kan även variera. Denna nätpublikation innehåller både Ford originaltillbehör och ett urval av produkter från våra underleverantörer. Dessa tillbehör, märkta med *, är noggrant utvalda tredjepartsprodukter som säljs under eget varumärke och garantivillkoren kan därför variera mellan olika produkter. Mer information om garantivillkoren för tredjepartstillbehören kan fås antingen via garantisymbolen som visas intill respektive produkt, eller via din Ford-återförsäljare. Montering av tillbehör kan påverka din bils bränsleförbrukning. Varumärket Bluetooth® och dess logotyper ägs av Bluetooth SIG, Inc., och Ford Motor Companys användning av dessa sker med vederbörligt tillstånd. iPhone/iPod-varumärket och tillhörande logotyper ägs av Apple Inc. Andra varumärken och produktnamn tillhör respektive ägare.